Covid Günlerinde Pole

18-04-2021 19:25
Covid Günlerinde Pole

Covid Günlerinde Pole

 

 

Bu konuyu aslında daha önce yazmak istemiştik fakat normalleşme süreci başlamıştı ve tekrar kapanma dönemine gireceğimizi tahmin edememiştik. Maalesef güzelim stüdyolarımız yine kapandı, hayatımız yine kısıtlandı. Yatıp kalkıp eski güzel özgür günlerimize döneceğimiz zamanın gelmesi için dua eder adaklar adarken, bu "kapanma” döneminde pole ile ilişkimizi nasıl devam ettiririz ne yapar ne ederiz şöyle bir düşünüp paylaşalım istedik.

 

 

1)   Online pole derslerine kaydolun.

İlk kapanmadan itibaren çoğu stüdyo online ders yöntemine geçti ve stüdyoların açık olduğu dönemde bile bu derslere devam etti. Evinde pole’u olanlar ve olmayanlar için de alternatif sunan online derslere katılabilir, hatta size uzak olduğu için gidemediğiniz ama hocasını çok merak ettiğiniz derslere kayıt olabilirsiniz.

 

2)   Bir egzersiz programı yapın

Kondisyonunuzu ve gücünüzü kaybetmemek adına haftada en az 3 gün uygulayabileceğiniz bir rutin oluşturun. Youtube bir derya deniz. Buradan pole fitness kanalları takip edebilir veya herkese hitap eden home workout videoları karıştırabilirsiniz. Eğer bu seçenekler sonsuzluğunda kafanız çok karışıyorsa, hocanızdan evde kendiniz yapabileceğiniz hareketler göstermesini isteyebilirsiniz. Düzenli olarak bir programa sadık kalmak motivasyonunuzu da yüksek tutacaktır.

 

3)   Handstand çalışın

Evde pole’unuz yoksa pole için yapabileceğiniz en iyi yatırım aktivitesi kesinlikle Handstand’dir. Bu hareketi düzenli olarak çalışmak hem sizin pole için güçlü kalmanıza yardımcı olacak, hem de kısıtlamadan dönüşte pole’da yapacağınız hareketlere destek olacaktır. Bir nevi Win-Win harekettir. Hem de ilerlemenizi somut bir şekilde takip edebilir, varyasyonlar oluşturabilirsiniz. Handstand candır.

4)   Biraz eğlenin

Güzel bir müzik açın ve kendinizi serbest bırakın. Sürekli de güç antrenmanı yapılmaz. Arada biraz baharatlandırıp floorwork yapmak da size çok iyi gelecektir. Pole’a ihtiyacınız yoktur ve üzerinizde ne olduğu pek de fark etmez. Pijamalarınızla bir anda spontane gelişebilir.

 

5)   Yoga ve Mobilite’yi atlamayın

Egzersiz programınızın önüne veya arkasına ekleyebilecekleriniz, ya da bugün canım haldır huldur bir şey yapmak istemiyor dediğiniz anlarda imdadınıza yetişenlerdir onlar. Evde kendinizi yanlışlıkla sakatlamamanız adına çok önemli ve ağır antrenman yaptıysanız rahatlatıcıdırlar. Bal ve kaymaktırlar. Zor ama sakindirler. Bu cici pratikleri atlamayalım.

 

6)   Açık havada yürüyün

Vücudumuz kadar kafamızın da bu dönemde sağlam kalması için arada bir dışarı çıkmamız şart. Tüm gün çalışıyor ve karantina dışında boş vakit bulamıyorum diyorsanız bile, burada karantinayı biraz ihlal etmeye sizi teşvik ediyoruz.  Hiç olmazsa evinizin çevresinde bir-iki tur yürüseniz yine kardır. Yürüyüş hem fiziksel hem de ruhsal olarak size çok çok iyi gelecektir. (Hayır para cezanızı ödemeyiz:)

 

7)   Pole komunitenizi destekleyin

Ülkedeki çoğu küçük işletme gibi pole stüdyoları da zorlu bir dönemden geçiyor. Pole eğitmenlerinin bu endüstriyi ayakta tutmak için size ihtiyacı var. Ne yalan söyleyelim, bizim de. Biliyoruz, maddi olarak hepimizin tasarruf yapması gereken hassas bir dönem. Özellikle ne zaman biteceğini kestiremediğimiz için. Bu yüzden elinizden geldiğince maddi olarak stüdyoları, eğitmenleri ve yerel pole markalarını desteklemeyi unutmayın. Maddi olarak destek verme imkânınız yoksa beğenip memnun olduklarınızı sosyal medyada destekleyin, paylaşın, yorum yapın ve tavsiye edin.

 

Her dönem gibi bu da geçici. Canımız ne kadar sıkılsa da sabretmekten başka bir seçeneğimiz yok. Umarız dünya ve üzerindeki herkes kolaylıkla, sağlıkla atlatır ve daha güzel günlere çıkar.  

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.