POLE DANCE -‘A BAŞLAMAK VEYA BAŞLADIYSAN - İLE AŞK YAŞAMAK İÇİN 10 NEDEN!

25-01-2021 17:13
POLE DANCE -‘A BAŞLAMAK VEYA BAŞLADIYSAN - İLE AŞK YAŞAMAK İÇİN 10 NEDEN!

 


 

POLE DANCE -‘A BAŞLAMAK VEYA BAŞLADIYSAN - İLE AŞK YAŞAMAK İÇİN 10 NEDEN!

 

 

 

Geçen hafta Pole Dance nedir konusuna değinip aklınızdaki soru işaretlerini gidermiş olduğumuzu düşünerek, bu hafta neden bu dansın/sporun son yıllarda bu kadar popülerleştiğini, Calvin Klein reklamlarında Bella Hadid’i döndürecek kadar kaymak tabakaya çıktığını, SuperBowl’da JLo’nun performansıyla milyonlara ulaştığını ve bizce hiç ama hiç abartılmadığını yazmak istedik.İşte Pole Dance’i deneyenlere bu kadar sevdiren 10 neden:

 

 

 

1.  YER ÇEKİMİNE MEYDAN OKUMAK


Spor veya dans deyince hepimizin aklına ilk olarak ayaklarımızın sağlamca yere bastığı seçenekler geliyor. Ne sıkıcı değil mi? Oysa pole dance’da tam tersi, havada dönüp baş aşağı durabilirsiniz. Dikey, yatay, çaprazlama… Bütün X-Y aksı sizin.


2.  GÜÇ KAZANMAK

 

Pole dance yapmanın size getirdiği en harika katkılardan biri, hiç çaktırmadan çok güçlü olacak olmanız. Çünkü kollarınız ve bacaklarınızla bütün vücudunuzu taşıyor olacaksınız. Artık eve gelen damacanaları rahatça kaldırdığınızda size su getiren bireyin şaşkın bakışlarına içinizden keyifle gülebilirsiniz.

 

 

3.  KENDİNE GÜVEN KAZANMAK


Pole dance’a başlarken herkesin aklında çoğu konuda soru işaretleri oluşuyor: Yapabilir miyim acaba ki? El alem ne der ki? Bunlar sadece başlayana kadar kafanızda dönüyor inanın. Daha ilk derste aslında her şeyi kafanızda büyüttüğünüzü, her hafta daha da iyi ve güçlü olduğunuzu, hayatınızda 1 gün bile dans etmemiş ve 1kg bile kaldırmamış olsanız bile neler yapabildiğinizi görmek size her şeyi aşabilmek için muhteşem bir özgüven sağlıyor. Ondan sonra ne el alem dert oluyor ne de küçük hayat problemleri. Belki bazen allegra için neden daha esnek olmadığınıza üzülürsünüz…

 

 

 4.  KIZKARDEŞLİK


Burada "kadın kadının kurdudur” cümlesinin ne kadar YALAN olduğunu deneyimleyeceksiniz. Daha önce kadınlarla anlaşamadığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Zaten siz kurtsanız burada barınamazsınız. Çünkü bir pole stüdyosuna girip birkaç arkadaş edindiniz mi, kendinizden önce onların yapabildiği hareketlere sevinmenin, birbirini spot etmenin, "haydi beraber antrenman yapalım!” deyip birbirini gaza getirmenin keyfini hiçbir şeyde bulamayacaksınız. Ve inanın o kadınlar sizin arkanızda sadece direğin üzerindeyken durmayacaklar. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için <3

 


 5.  İÇİNDEKİ HİSLER HAKKINDA FARKINDALIK KAZANMAK

 

Hepimiz zaman zaman varoluşsal krizlere giriyor ve hayatta doğru yolda gidip gitmediğimizden şüphe duyuyoruz. Bunun herkes için %100 doğru olduğunu söyleyemeyiz fakat gördüğümüz kadarıyla pole dance’a başlayan çoğu insan, içinde aslında ne aşkı olduğunu çok daha rahat fark edebiliyor. Bunun nedenini de kendine olan güvenini kazanmak maddesine bağlayabiliriz. Çünkü eğer handspring yapabiliyorsanız neden hayalinizdeki işi yapamayasınız ki?

 

 


 6.  SPOR YAPARKEN SANAT YAPMAK- SANAT YAPARKEN SPOR YAPMAK


Bu işin en güzel kısmı: spor yapasınız mı yok, dans edin o zaman. Dans mı etmek istemiyorsunuz, kapatın müziği ve sporunuzu yapın. Birinden birini tercih etmek zorunda değilsiniz. Bir taşla iki kuş vurmaktır bu.

 


  7.  KENDİNİ ÖZGÜR BIRAKMAK


Kalabalık içinde dans etmeyi veya dikkat çekmeyi hiç sevmeyen biri olabilirsiniz. Nasıl görüneceğinizden endişe ederek hareketlerinizi kısıtlıyor olabilirsiniz. Bunları pole dance yapmaya başladığınızda fark edecek ve bu özelliklerinizin yavaşça kaybolduğunu deneyimleyeceksiniz. Artık aynalar karşısında hareket etmeye alışkın olacaksınız, bu da size kendinizi kısıtlamanız için hiç sebep bırakmayacak. Yeni hareketlerinizi göstermek isteyecek ve derslerde yeni hareketleri ilk siz denemek isteyeceksiniz.

 

       8.  DİŞİLİĞİNİ HİSSETMEK


Dedik ya, hayatınızda 1 gün bile dans etmiş olmanıza gerek yok. Belki asla seksi veya güzel hissetmediniz şimdiye kadar. Şimdi yavaşça aynanın karşısına geçin. Herhangi bir müzik açın. Direğin etrafında sadece yürüyün. Belki bir prüvet, bir de küçük dip ekleyin. Et Voila! Nasıl göründüğünüze inanamadınız değil mi! Pole dance dişi yönünüzle iletişim kurmak için harika bir yoldur. Partnerinizle bachata yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz. İnanın karşınızda bir direk varken kendinizi akışa bırakmak çok çok daha kolay. Ayrıca kimse görmeden hayali sevgilinize lap dance yapmanın kime ne zararı var ki ;)

 

9.  UÇSUZ BUCAKSIZ BİR DENİZ!


Her hafta aynı hareketleri tekrarladığınız sporlardan bıktıysanız, ritimleri aynı olan danslar etmekten sıkıldıysanız müjde. Pole dance da sınırlar yok. İlk maddede de dediğimiz gibi: Tüm yönlere vücudunuz el verdiğince uzanabilir, hiç bilmediğiniz yeni hareketler uydurarak istediğiniz ritimde dönerek veya statik dans edebilirsiniz.

 

 

  10.             YEPYENİ SPOR KIYAFETLERİ!

 

Artık spora giderken siyah tayt ve poponuzu kapatan tshirtler giymekten usandınız mı? Haydi pole dance’a gelin! Burada 1. Kural: TAYT YOK-DON VAR. Renk var. Parıltı var. İhtişam var.

Her derse sahneye çıkar gibi gelmek isteyecek ve en renkli en parıltılı kıyafetleri giymek için iştahlanacaksınız. Topuk boylarınız git gide yükselecek, topuklularınız da kıyafetlerinizle yarışır renk ve parıltılı hale gelecek.

Bunun için göz alıcı pembe ve kırmızılar, hareketlerinizi ön plana çıkarmak için ten rengi içeren koleksiyonumuza göz atmayı unutmayın!

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.