POLE DANCE, POLE DANCE, NEDİR BU POLE DANCE??

18-01-2021 20:04
POLE DANCE, POLE DANCE, NEDİR BU POLE DANCE??

POLE DANCE, POLE DANCE, NEDİR BU POLE DANCE??

Konu ile ilgiliyseniz, birkaç stüdyo ve hoca takip ediyorsanız bu sorunun sıklıkla sorulmuş ve cevaplanmış olduğunu görebilirsiniz. Her ihtimale karşı biz yine de burada ilk etapta akıllara gelecek bütün soruları yanıtlamak istedik. Hadi başlayalım..

Pole dance nedir?

Pole dance, yani direk dansı, bir direk etrafında ve/veya üstüne tırmanmak suretiyle sergilenen bir danstır. (DUH!) Kökenlerine gidecek olursak, Chinese pole denilen bir sirk performans sanatından gelmektedir. Zamanla akrobasiyle ve dansla birleşerek Amerikan kültürüne adapte edilip şov dünyasında striptiz kulüplerinde sergilenmeye başlar.

Pole dance’ın bir egzersiz olarak kulüplerden çıkarak yakınımızdaki stüdyolara gelmesi 1990’larda başlamıştır.

Pole, striptiz kulüplerinden çıkageldiği için otomatik olarak akıllarda sadece seksi dans etmeyi çağrıştırsa da ciddi kondisyon ve kas gücü isteyen, spor sıfatını hakeden bir danstır.

Herkes pole dance yapabilir mi?

EVET! Kilonuzu veya daha önce herhangi bir spor yapmış olmamanızı kafaya takmanıza hiç gerek yok. Her yaştan, kilodan ve spor geçmişinden kişi rahatlıkla pole’a başlayabilir ve yapabilir. O kadar ki vücudunda bazı uzuvlar eksik olan kişiler bile bu dansı yapabiliyor! Siz sadece başlamak için adım atın, gerisi her yeni beceri kazanmakta olduğu gibi motivasyon ve çalışma ile rahatlıkla hallolacaktır.

Pole’da güçlenip baş aşağı durmam ne kadar zamanımı alır?

Bu kişiden kişiye değişen bir durumdur. Baş aşağı olabileceğiniz birçok poz var, hangisinde durmak istediğinize göre işler değişir. Doğru tekniği öğrenip bunu mükemmelleştirmek için düzenli çalışarak kolayca başarabileceğinize eminiz!

Pole dance dersine gitmeden önce bilmem gerekenler neler?

Stüdyo seçimi: Öncelikle stüdyo arayışınız sırasında birkaç farklı stüdyo ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Bu –şahsi görüşümüz- yoga, pilates vb gibi sporlar için de geçerlidir. Sizin tarzınıza uygun bir eğitmen ve şartlar sunan bir stüdyoda çok daha motive kalırsınız.

Dersler nasıl işlenir? Her ders ısınmayla başlar, soğumayla biter. Genelde eğitmenin o ders programında öğreteceği hareketlere göre hazırlanmış bir ısınma sistemi vardır. Isınma, derste yapılacak hareketlere vücudu hazırlar ve sakatlanmamanız adına çooook önemlidir. Soğuma da yine, dersten sonra çalışmış kaslarınızın rahatlamasını ve ertesi gün ağrılar içinde kıvranmamanızı sağlayacak hareketler içerir.

Yanımda ne götürmeliyim?: Pole sınıflarında ilk dersten itibaren direğe yapışmayı öğreneceksiniz. Bu yüzden mümkün olduğunca kol, koltuk altı ve bacakları tamamen açıkta bırakacak giysiler tercih etmelisiniz. Size harika bir haber, bunun için doğru yerdesiniz! Koleksiyonumuza göz atıp bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.

Bunun dışında ısınma ve soğumada mata sereceğiniz bir ter havlusu ve direği silmek için kullanabileceğiniz bir el havlusu veya bez, biraz daha ileri seviyelerde de dizlik ve elinizi kaydırmayacak solüsyonlar yanınızda bulunması kullanışlı olacak gereçlerdir.

Ayakkabı şart mı?

Hayır, ayakkabı şart değil. Fakat dans ettikçe bunu siz isteyeceksiniz :D

Haftada kaç gün pole yapmalıyım?

Başlangıç için stüdyoların önerdiği haftada 1 derstir. Eğer daha adanmış hissediyorsanız stüdyonuzla görüşüp ek olarak girebileceğiniz yardımcı dersler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Pole stüdyolarında kaç çeşit içerikli eğitim veriliyor?

Pole stüdyolarında stüdyodan stüdyoya değişen farklı içerikli pek çok ders bulunur. Detaylarını tercih ettiğiniz stüdyo ile görüşerek öğrenebilirsiniz. Bunlardan bazıları:

· Pole teknik: Pole dance teknik dönüşlerini, pozlarını ve hareketlerini öğrenebileceğiniz dersir.

· Pole fitness: Pole dance teknik hareketlerinin ileri seviyelerine sizi hazırlayan, kondiyon ve güç antrenmanı ağırlıklı derstir.

· Exotic pole- koreografi: Pole dance’ın dance kısmını geliştirmeye yönelik, hareketleri birleştirmeyi ve çeşitli yer hareketlerini eklemeyi içeren, tabir-i caizse akmayı öğreneceğiniz derstir.

· Streching: Yine seviye ilerledikçe teknik hareketlere vücudunuzu hazırlayacak esneme dersleridir.

· Aerial: Pole yerine havada dönebileceğiniz hoop ve silk gibi elementleri içeren derslerdir.

Kendi kendime Pole dance öğrenebilir miyim?

Buna hayır diyemeyiz, neden olmasın. Fakat doğru hareket tekniklerini öğrenebilmeniz ve en önemlisi sakatlanmamanız için yine de bir eğitmenle çalışmanızı öneririz.

Son olarak siz sormadan biz söyleyelim: Pole isteğe göre kendi dönüyor (spinning) veya sabit (statik) durabiliyor :D

Aklınızda kalan başka sorular varsa çekinmeden yorumlara yazabilir, instagram hesabımıza DM veya hello@vivamagenta.com.tr adresimize mail gönderebilirsiniz.

Koleksiyonumuza göz atmayı unutmayın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.