Pole Dance'a başlayanların yaptığı 10 hata!

25-04-2021 18:21
Pole Dance'a başlayanların yaptığı 10 hata!

Pole Dance’a başlayanların yaptığı 10 hata:

 

Pole, fıtratı gereği progresif bir spordur. Her fitness antrenmanında yaptığınız gibi standart hareketleri aylarca yapıp durmazsınız. Zaten bu pole’a başlama nedenlerinden birisidir. Farklı hareketler, farklı antrenmanlar, sürekli yenilik ve heyecan! Peki bu kadar hevesle  pole’a başlayanların düştükleri, ilerlemelerine ket vuran hatalar nelerdir?

 

 

1)Dersi derste dinlememek!

 

Okul hayatımızdan öğrenmiş olmamız gereken bir şey var ise bu da dersin derste öğrenilmesi gerektiğidir! Hoca hareketi gösterip anlatırken başka bir şey ile ilgilenmek sizin o hareketin temel prensibini anlayamamanıza yol açacaktır. Hocanızın verdiği tüyolardan mahrum kalacak ve harketi düzgün yapamamanıza sebep olacaktır.

 

2) Yeterince Çalışmamak!

 

Pole’a başladığınızda stüdyonuzun haftada 1 ders önerdiğini görecek ve "hmm, iyi. Demek haftada 1 defa çalışsam yeterli!”diye düşüneceksiniz. Birkaç ay sonra neden hala ilk derste öğrendiğiniz hareketi düzgün yapamadığınızı sorgularken şunu aklınızda bulundurmanızı istiyoruz: Haftada 1 TEKNİK pole dersi olması, haftanın geri kalanında yatışta olmanız gerektiği manasına gelmiyor. Hareketlerinizi ilerletebilmeniz için yalnızca öğrendiğiniz teknik hareketleri çalışmanız yetmez. Bunun yanında konsiyon, güç, mobilite ve esneklik de çalışmalısınız! Bu sebeple haftanın geri kalan 6 günü pole teknik dersiniz yoktur!

 

3) Fazla çalışmak!

 

Haftanın 7 gününden 7 sinde de çalışırsanız bu sizin için sürekliliği olan bir sistem olmayacaktır. Sonu burnout ve sakatlık ile bitebilir. Kendinize dengeli ve sürekliliği olabilecek bir program hazırlayın. Haftada 1 teknik pole dersinizi, 2 gün güç antrenmanı ve 1 gün esneklik+mobilite antrenmanı ile destekleyip kalan 3 günde misler gibi vücudunuzu dinlendirebilirsiniz. Bu günlerde imkanınız var ise masaj yaptırmak size ayrıca harika hissettirecektir.

 

4)Kendi kendine hareket öğrenmeye kalkmak!

 

Biliyoruz insan bir an önce instagramda gördüğü havalı poz ve spinleri denemek istiyor. Ama Pole’da siz siz olun böyle bir işe kalkışmayın. Yapacağınız hareket kolay görünse de seviyeniz için çok ileri olabilir. Veya özel bir ısınma gerektiriyor olabilir. Yeni bir hareket denemek istediğinizde mümkün olduğunca pole eğitmeninize danışın. En azından o sizi yönlendirebilir, öncesinde denemeniz gereken hareketleri veya doğru ısınma tekniğini gösterebilir.

 

5) Cengaverlik yapmak!

 

Gaza gelip spotsuz veya yastıksız riskli hareketler denemek sakatlığa davetiye çıkarmaktır. Yapmayın. Önlemlerinizi alın.

 

 

6) Isınma/Soğuma yapmamak!

 

Isınma ve soğuma yapmamak veya geçiştirmek kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biridir. Isınma yapmayarak hareket esnasında kendinizi sakatlayabilme olasılığınız oldukça yüksektir. Unutmayın ki yapacağınız çalışmaya uygun ısınma yapmak da aynı şekilde önemlidir. Aynı ısınma gibi, soğuma da yapılan hareketlere özel olmalı. Aksi takdirde sizi antrenman sonrası büyük acılar bekleyebilir. Gece rahat uyumak istiyorsanız mutlaka soğumanıza vakit ayırın.

 

 

7)Kendini başkalarıyla kıyaslamak!

 

Bu sizin yolculuğunuz. Siz herkesten bambaşka ve biriciksiniz. Lütfen sınıf arkadaşlarınız ile kendi ilerlemenizi-vücudunuzu veya tekniğinizi kıyaslamayın.

 

8) Kendine inanmamak!

 

Pole fiziksel olduğu kadar zihinsel de bir spordur. Seviyeniz ilerledikçe ve yapabildiklerinizi gördükçe kendinize inancınız zaten yükselecektir. Ama bir yer gelip de "bunu asla yapamam” diyecek olursanız, işte o zaman o hareketi zaten yapamazsınız. Hareketi önce zihninizde yapıyor olduğunuzu canlandırmak o hareketi başarmanın birinci adımıdır. Kendinize inanın. Buraya kadar geldiyseniz bunu da aşamamanız için bir sebep yoktur.

 

9) İyi beslenmemek!

 

Pole asla bir kilo verme amacı için kullanılmamalıdır. Zaten kullanılamaz da. Çünkü kaslarınızın sizi taşıyabilmek ve destekleyebilmek için yeterli besine ihtiyacı vardır. Bolca protein, lifli gıdalar ve vitaminler hem sizi zinde tutar hem de pole’un vücudunuzda yarattığı tahribatı onarmak için elzemdir.

 

10) Esnememek!

 

Esneklik de ilerlemeniz için üzerinde çalışmanız gereken bir özelliktir. Sadece güç ve kondisyon çalışarak esnekliğinize ket bile vuruyor olabilirsiniz. İlerlemek ve hareketlerinizin daha estetik görünmesini sağlamak için düzenli olarak esnemeyi ihmal etmeyin. Hele splitleriniz için her gün çalışsanız zararı olmaz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.