SELF LOVE- KENDİNİ SEV

14-02-2021 19:21
SELF LOVE- KENDİNİ SEV

Merhaba sevgili Magentacılar.

Bugün 14 şubat 2021, geçirdiğimiz bütün sevgililer günlerinden farklı bir gün. Sevdiklerimizden mecburen uzak durmak zorunda kaldığımız bu yıl da en yakınımızdaki ve en çok sevgimize ihtiyacı olan kişi olan kendimizi severek geçirelim bugünü istedik. Bununla ilgili yazalım bugün biraz.

Kendini sevmek, kendini önemsemek, kendine değer vermek son zamanların en çok konuşulan konularından biri. Tabii kendimizi seviyoruz diyebilirsiniz. Fakat bu instagram hesaplarında pohpohlanan; haydi köpüklü bir banyo yapın veya kendinize bir çiçek alın kadar basit bir eylemle bitecek bir iş değil. Gün içerisinde kendinizle olan konuşmalarınıza hiç dikkat ediyor musunuz? Bu konuşma tonu nasıl ve nereden geliyor? Kendinizi azarlarken yakalıyor musunuz mesela? Kendi düşünce ve ihtiyaçlarınızı dinlemeye zaman ayırıyor musunuz? Bu ihtiyaçları hayatın akışı içerisinde ilk sıraya koyabiliyor musunuz?

İnsan gerçekten kendiyle bazen düşmanı gibi konuşuyor. Salak, yine yapamadın. Neden böyle dedin ki! Şimdi herkes hakkında neler düşünecek! Şu haline bak, sen kendini ne sanıyorsun? Kendimizle böyle konuşmak, yargılamak aslında gerçekte olmayan şeyleri beynimize telkin yoluyla inandırmak haline geliyor zamanla. Ve buna o kadar alışıyoruz ki farkında olmuyoruz. Başkalarının ihtiyaçlarını ve isteklerini, kendimizi onaylatmak adına yerine getirmek için o denli çırpınıyoruz ki kendimizinkileri sona atmaktan hiç sıra gelmiyor.

Dışarı gösterdiğimiz sevgi ve şefkati, kendimize konuşmalarımız ve davranışlarımızda uygulasak çok şeyin değişeceğini düşünüyoruz. Tabii yüzümüze bir krem sürmek, saçımızı taramak bile kendimizi sevme pratikleridir. Ama bundan öte içimize dönmek, günlük olarak çok önemli. Hislerimizi, olayların bizde yarattığı duyguları dinlemek, ruhumuzun ve bedenimizin isteklerine kulak vermek ve kendimizle vakit geçirecek alanlar yaratmak kendimizi sevmeye başlamamızın temelidir. Önce kendimizi tanıyarak, nasıl olduğumuzun bilincinde olarak bu kişiyi sevmeye başlayabiliriz ancak.

Kendimizi sevmek için çıktığımız bu yolda şunu da karıştırmamak gerekir; kendimizle ilgili her şeyi sevmek zorunda değiliz. Dağınık oluşumuzu sevmiyor olabiliriz veya burnumuzu en basitinden. Kendini sevmek, kendini sevmeye zorlamaya eşit değildir. Bunların bir parçamız olduğunu kabullenebiliriz. O huyumuzu, şeklimizi, neden sevmiyor oluşumuzu tanımak da aslında kendimizi sevme eylemidir. Onları elimizden geldiğince kabul etmek, değiştiremiyorsak bile kendimize yaptığımız zorbalığı kesmek bile yeterlidir.

Böyle böyle sevgili Magentacılar, uzun bir konuyu özetçe ele almak istedik. Çünkü ancak kendimizi GERÇEKTEN severek, bu dünyanın bir ucundan tuttuğumuzu kabullenerek etrafımızı GERÇEKTEN sevebileceğimize ve verdiğimiz bu sevgi enerjisinin katlanarak bize döneceğine inanıyoruz.

RuPaul’un özlü sözüyle bu yazımızı sonlandırırken, size sevgiler gönderiyoruz. Mutlu sevgililililili günleri dileriz: "Eğer sen kendini sevmezsen, başkasını CEHENNEM OLASICA nasıl seveceksin? BİR AMİN ALABİLİR MİYİM???

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.