SLUTSHAMING

04-04-2021 19:35
SLUTSHAMING

Mutlu pazarlar sevgili Magentacılar! Geçtiğimiz hafta içselleştirilmiş kadın düşmanlığından bahsedip, storylerimizde ufak bir itiraf günü yapmıştık. Bu itiraflar sonucunda bu hafta, kadın düşmanlığının belki en belirgin şekli olan "SLUTSHAMING” yani "OROSPU OLARAK YAFTALAMA” konusundan bahsetmek istedik.

 

Erkekler tarafından olduğu kadar kadınlar tarafından da kadınlara yapılan bir zorbalık bu "orospu olarak yaftalama” ve her kadın hayatı boyunca en az bir defa biri tarafından orospu olarak yaftalanmıştır. Kadınların cinselliklerini özgürce yaşamasına her anlamda ve fırsatta karşı çıkan erkek egemen toplumda bu kadınları denetim-kontrol mekanizmasının en güçlü araçlarından biridir.

 

AMAN OROSPU DEMESİNLER kaygısıyla ne kadar çok karşılaştığımızı anlatmaya kelimeler yetmez. Hele bu sayfada pole dance yapanlar ve yapmak isteyenler için büyük bir problem teşkil ediyor. Pole dance yaptığını saklamak zorunda kalmak, söylediğinde karşılaşacağı yargılarla nasıl baş edeceğini bilememek, çevre baskısı, taciz sıkça önümüze çıkıyor.

 

Yaşadığımız kültürün de bunda çokça payı olsa da, dünyadaki ataerkil düzen coğrafyalar arası aslında pek de değişmiyor. Kadın ne kadar cinselliği konusunda açık görünürse "orospu” yaftasını yeme ihtimali o kadar yüksek oluyor. Bunun için yatak odanızda ne yaptığınızın bilgisine sahip olmak zorunda değil kimse. Flörtöz müsünüz? Orospusunuz. Makyaj yapmayı mı seviyorsunuz? Orospusunuz. Dar veya kısa giysiler mi giyiyorsunuz? Orospusunuz. Kahkahalarınız yüksek sesli mi? Orospusunuz. Görünümünüz-fiziğiniz iddialı mı? Orospusunuz. Dans mı ediyorsunuz? Orospusunuz. J

 

 

Erkeğin her türlü cinselliğini yaşamasına müsaade edilirken, kadınların bırakın bunu rahatça ifade etmesi, kendi partnerleri ile beraber olurken bile zevk almalarına psikolojik olarak engel oluşturuyor. Tanıdık değil mi, en özelimizi paylaştığımız o anda partnerimizin bizi yargılamaması için kendimizi tutmamız. Çok "tecrübeli” görünmemeye çalışmamız. Bu kendimizi daha ahlaklı ve iyi, dolayısıyla daha "tercih edilebilir” hissettiriyor. Dolayısıyla kendimizce diğer kadınlarla rekabet haline giriyoruz. Ve sonucunda da "bizim gibi” olmayanları yaftalıyoruz.

 

 

SLUTSHAMING İLE NASIL BAŞA ÇIKARIZ?

 

OROSPU-FOBİKLİĞİNİZLE YÜZLEŞİN

Kendinize güvenin. Unutmayın ki baskılara ne kadar izin verirseniz ve ne kadar kırılgan görünürseniz o kadar devamı gelecektir. Öncelikle siz kendinizden emin olacaksınız. Orospu musunuz? Öyleyseniz bile kime ne? Orospuluk seks işçiliğidir. Bugün "kötü kadın” olarak anlamlandırılması, dediğimiz gibi erkek egemen düzenin kontrol aracıdır. Bu aracı işlevsizleştirin. Orospu olmaktan korkmayın. Varsın öyle desinler. Tyrion Lannister’ın o muhteşem sözünü hatırlayalım:

"never forget what you are, rest of the world will not. wear it like an armor and it can never be used to hurt you." (kim olduğunu asla unutma çünkü diğer insanlar bunu unutmayacak. Kimliğini bir zırh gibi üzerinde taşı; böylelikle kimse bunu sana zarar vermek için kullanamayacak.)

 

 

BAŞKA KADINLARA ONLARI YERMEK İÇİN OROSPU DEMEYİN

Bunu gerekiyorsa bir övgü sözü olarak kullanabilirsiniz. Böylece erkek egemen kontrol mekanizması kırılacak. Gerçekten orospuluğumuzu iyi özelliklerimizle eşleştirerek bu sıfatı bizim için güçlendirici kılacağız.

 

YAKINLARINIZA -ÇOCUKLARINIZA -GENÇLERE ÖĞRETİN

Bu konu hakkında onlarla konuşun. Başkalarının mahremiyetine saygı duymaları gerektiği ve cinselliklerinin utanılacak bir şey olmadığı hakkında onları eğitin. Bizce bu konuda kimseyi eğitmenin yaşı yok. Ailenize de diliniz döndüğünce açıklayın bunu, onlar yaptığında da uyarın. Bu davranış kimse için hoş karşılanamaz.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.