POLE DANCE YAPANLARIN KARŞILAŞTIKLARI ÖNYARGILAR- VE VERİLECEK CEVAPLAR

31-01-2021 20:02
POLE DANCE YAPANLARIN KARŞILAŞTIKLARI ÖNYARGILAR- VE VERİLECEK CEVAPLAR

POLE DANCE YAPANLARIN KARŞILAŞTIKLARI ÖNYARGILAR- VE VERİLECEK CEVAPLAR


Maalesef kadın olarak neye kalkışsak önyargılarla karşılaşmaya alışkınız. Spora başlasak ihtiyacın mı var zaten zayıfsın olur. Aman çok kaslanma erkek gibi, beğenmezler olur. Dansa başlasak aman erkeklerle göz göze mi dans edicen, otur edebinle olur. Konuları ve bu saçma cümleleri sabaha kadar çeşitlendirebiliriz sevgili Magentacılar. Şimdi size pole dance yapanların, yapmaya yeltenenlerin karşılaştığı saçma önyargılardan bir kuple sunacağız. Ve bunlara nasıl had bildirileceğini söyleyeceğiz.

1 STRİPTİZCİ Mİ OLACAKSIN?

Muhtemelen olmayacaksınız, çünkü hali hazırda başka kariyer hedefleriniz var. Ama velev ki striptizci olmak istiyorsunuz, bunun için pole dance kursları yetkin bir eğitim mecrası olmamakla beraber, kariyer seçimlerinizi yargılamak kimseye kalmamıştır. Bunu söyleyen muhtemelen seks işçiliğini küçümseyen biridir. Seks işçiliği işçiliktir. Siz buna emek vermek ve hayatınızı bunun üzerinden kazanmak niyetindeyseniz bu yalnızca sizi ilgilendirir.

2 SINIFTA ERKEK VAR MI?

Kadın popülasyonu yüksek bir alan olduğu için stüdyonuza kayıtlı erkekler sayılı olacaktır. Kaldı ki herkes sınıfında bir erkek varken rahat hissetmek zorunda değil. Bu sebeple stüdyolarda kadınlara özel ve unisex ders seçenekleri bulunur. Yani siz istemiyorsanız, hayır. Sınıfınızda erkek olmayacak.

3 SAHNEDE ERKEKLERE DANS ETMEYECEKSİN HERALDE?

Hayır, koreografiniz bu şekilde kurgulanmamışsa yalnızca direkle dans edeceksiniz.

Sahneye çıkmak tercih meselesidir. İstemezseniz çıkmazsınız, isterseniz x sayıda erkekle çıkıp dans edebilirsiniz. Bu da yine kimseyi ilgilendirmeyen bir husustur.

4 ERKEK ARKADAŞIN/AİLEN/KOCAN/VS. NASIL İZİN VERİYOR?

Kim neden kendi için yapacağı bir hobi için birinden izin almak zorunda kalıyor? Lütfen gideceğiniz bir resim kursu için bu kişilerden izin almıyorsanız (ki bizce onun için de almayın) pole dance kursu için de yine bu insanlara sormayın. Sizin kendinize ayırdığınız vakitlerinizi nasıl değerlendirdiğiniz kimsenin iznine tabi olmamalıdır.

Böyle bir "izin vermeme” ile karşılaşıyorsanız bu kişilerle –aileniz bile olsa- ilişkinizi gözden geçirmenizi öneririz.

5 NEDEN İLLA POLE DANCE, BAŞKA Bİ DANS YAP. BALE YAP.

Biliyoruz ki bale de yapsak, başka bişey de yapsak yine saçma sapan sorularla muhatap olmak zorunda kalacağız. Hayır, bale yapmak istesek bale yapardık. Pole dance yapmak istiyoruz. Nokta.

6 HİÇ KİBAR DEĞİL/FAZLA SEKSİ

Kime göre? Fazla seksi olmanın zararı nedir? Gayet kuğu gibi de bu dansı icra edebilirsiniz. Dilerseniz dünyanın en seksi kadını olarak da. Bu sizin hangi tavırda dans etmeyi seçtiğinizle alakalıdır. Kimseyi İLGİLENDİRMEZ.

7 BU FİZİKLE Mİ?

Evet? Ne varmış fiziğinizde? Pole dance nedir? yazımızda bu dansı yapmak için herhangi bir fiziksel koşul olmadığını anlatmıştık. Karşınızdaki sizin fiziğinizi beğenmiyorsa bunu ağlayarak günlüğüne yazabilir.

Umarız bu cevaplar hadsiz insanlarla muhatap olduğunuzda işinize yarar. Siz siz olun, kendi içinize sinen neyse onu yapmaktan çekinmeyin. Bu yazıyı RuPaul’un annesinin özlü bir sözü ile bitirmek isteriz: "Eğer bu sürtükler faturalarınızı ödemiyorlarsa, onlara aldırış etmeyin"

 

Kendinize sadık kalmanız dileğiyle.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.